Kako lijepiti lateks i patent zatvarače
SIGURNOST NA PRVOM MJESTU: Dok radite sa sredstvom za čišćenje ili ljepilom, uvijek koristite rukavice otporne na otapala te zaštitne naočale. Radite samo na dobro prozračenim mjestima ili koristite respirator za organske pare. Ako ljepilo ili sredstvo za čišćenje dođu u kontakt s kožom, dobro isperite mjesto sapunom i vodom.

Što vam je potrebno:

- lateks materijal
- deblje trake od lateksa za ojačanje rubova
- vulkanizirajuće ljepilo i mali kist
- ljepilo za patent zatvarače, ako također želite dodati i patent zatvarač na lateks
- okrugli rezač
- sredstvo za čišćenje lateksa
...alkohol, toaletni papir, igla i konac, škare, patent zatvarač sa željenim brojem klizača, ljepilo za drvo
Prvo trebate izrezati dijelove lateksa koje želite zalijepiti zajedno. Najbolje je koristiti okrugli rezač, ali mogu se koristiti i škare.
Zbog toga što se lateks uvija kad se nanese vulkanizirajuće ljepilo, trebat ćete privremeno ojačati rubove lateksa. Za ovaj korak, koristite trake debelog lateksa (0.8mm ili 1.2mm debljine) i 1-1.5cm širine.
U našem slučaju, bit će nam dovoljne dvije trake. Koliko ćete ih trebati, ovisi koliko rubova trebate ojačati. Trake se mogu ponovno upotrijebiti.
Očistite trake sredstvom za čišćenje lateksa. Ne zaboravite koristiti rukavice i pazite da je prostor dobro prozračen. Lateks se uvije kad dođe u dodir s otapalima. To je uobičajeno, ne brinite - lateks će se vratiti u prvobitni oblik nakon nekoliko minuta.
Nakon što se trake posuše, nanesite vulkanizirajuće ljepilo na čistu stranu. Opet će se uvinuti, ali kao i prije, izravnat će se nakon otprilike 15 minuta.
Trake koje ste pripremili u prethodnom koraku bit će privremeno zalijepljene na vanjsku stranu spoja, tako da je potrebno očistiti tu površinu alkoholom i toaletnim papirom. To će omogućiti trakama da se zalijepe na lateks. Zašto toaletni papir? Bolji je za čišćenje jer ne ostavlja vlakna tkanine.
Nakon otprilike 15-20 minuta trake su spremne da se spoje na rubove lateksa.
Zalijepite ih točno na rub lateksa. U ovom koraku, važno je da ne pritišćete trake prejako, jer bi to prouzrokovalo ulegnuća u spoju. Jednostavno ih lagano položite na mjesto.
Zatim pritisnite dlanom trake na lateks.
Sad pritisnite trake palcem. To će spriječiti ulegnuća na spoju.
Traka je sad nalijepljena na lateks. Ponovite postupak na oba dijela.
Kad oba dijela imaju ojačane rubove, možemo početi čistiti rubove (gdje će biti spoj) pomoću sredstva za čišćenje lateksa. Ponovno, koristite toaletni papir umjesto krpice. Lateks je potrebno vrlo temeljito očistiti. Spoj će biti oko 0.5cm širok, tako da bi površina koju čistite trebala biti nešto šira. Zahvaljujući trakama za ojačanje na drugoj strani, lateks se neće uvinuti tijekom čišćenja.
Nakon što se u potpunosti posuši (oko 20 minuta) možemo nanijeti ljepilo na obje strane.
Nako što se ljepilo posuši (10-15minuta), možemo spojiti dijelove - ponovno, bez pritiska, jednostavno lagano spustite dijelove na mjesto.
Zatim pritisnite spoj dlanom.
Potom čvrsto pritisnite palcem.
Sad možete otkloniti trake. Trebale bi se lagano skidati. Tada je spoj gotov. Pustite ga da se suši barem 24 sata prije nego ga opteretite. Tijekom tog vremena ljepilo će vulkanizirati i stvoriti čvrsti spoj s lateksom.
Ako želite da vaš novi uradak od lateksa ima nadodan patent zatvarač, sada ga možete dodati. Prvo, zaoblite krajeve zatvarača.
Definitivno izleda bolje nego s rubovima!
Kako biste spriječili klizač da se potegne na lateks, trebate načiniti stoper na kraju zatvarača. Jednostavno zašijte konac nekoliko puta oko 2cm od ruba.
Ovako bi trebalo izgledati. Konac bi trebao biti jednake boje kao i zatvarač.
Zbog toga što je tkanina patent zatvarača porozna, ne lijepi se dobro na lateks. Stoga je prije ljepljenja na lateks, potrebno dobro impregnirati tkaninu ''ljepilom za patent zatvarače''. Na taj način, natopit ćete tkaninu materijalom koji se može lijepiti na lateks. Ljepilo za zatvarače koje koristite trebalo bi biti iste boje kao i zatvarač ( u našem slučaju, crne). Ne brinite zbog toga što ljepilo u početku izgleda sivo - kada se posuši, postat će crno.
Kako biste pomogli ljepilu da prodre u sve mikropukotine, lagano pritisnite tkaninu prstima.
Također i stoper na kraju zatvarača treba impregnirati ljepilom za zatvarače. Posušit će se za otprilike 1 sat, ovisno o temperaturi.
Ovako izgleda patent zatvarač nakon tretiranja ljepilom za zatvarače. Možete primijetiti da je poprimio izgled gume te je promijenio boju u crnu.
Sad možete nanijeti vulkanizirajuće ljepilo na zatvarač.
Lateks koji želite zalijepiti za patent zatvarač, trebao bi biti pripremljen na isti način kao da ga lijepite za drugi komad lateksa - trebalo bi ga ojačati debelom trakom na jednoj strani i očistiti sredstvom za čišćenje lateksa s druge strane.
Sad nanesite vulkanizirajuće ljepilo i na lateks materijal.

Nakon što se posuši (10-15 minuta) možete spojiti zatvarač i lateks zajedno.

Zbog toga što patent zatvarač nije rastezljiv, možete odmah pritisnuti lateks palcem.

Otklonite vrpce. Ako kraj zatvarača ostaje otvoren (kao na vratu), nanesite kap ljepila za drvo na barem 3-4 zuba na obje strane zatvarača da spriječite klizač da ispadne van zatvarača. I gotovo je! Uživajte ... :)Ne zaboravite dodati: talk puder ( olakšava odijevanje ) - i sjajilo za lateks ( pojačava prirodni sjaj lateksa )
Talk puder
8.48 USD
Sjajilo za lateks & lubrikant
16.54 USD
Water-based latex lubricant , 600ml
18.91 USD

© Eurocatsuits.com 2006-2019
Made in EU . Sold exclusively on Eurocatsuits.com