Održavanje lateksa
Lateks je visokokvalitetan prirodni materijal. Kako biste dugo sačuvali njegovu kvalitetu, donosimo vam nekoliko naputaka o održavanju lateksa :

Odijevanje :
prvo, skinite sav nakit koji može oštetiti lateks oštrim rubovima. Ako imate duge nokte, morate biti pažljivi da ne potrgate njima lateks. Nanesite puder na unutrašnju stranu lateksa talk puder ( može se kupiti u našoj e-trgovini ) - znatno smanjuje trenje i olakšava odijevanje. Najbolji način za odijevanje je kao kada oblačite najlonke - s obje ruke smotajte materijal i polako otpuštajte dok povlačite odijelo na sebe. Ako trebate namjestiti odijelo nakon što ste ga odjenuli, nikada ne vucite prstima - bolje je povlačiti cijelim dlanom. Na taj način smanjujete mogućnost da potrgate komad. Nakon što ste uspješno odjenuli svoju odjeću, najbolje ju je ulaštiti sjajilom za lateks - na taj način dobit ćete isti sjaj koji vidite na našim fotografijama.

Skidanje :
je puno lakše. Najbolje je to učiniti pod tušem - jednostavno se nasapunajte i tada se odjeća lako skida. Nakon korištenja, operite dobro svoju odjeću sapunom i vodom i osušite je iznutra i izvana.

Čuvanje:
kad je čist, lateks ima tendenciju ljepljenja za sebe. Stoga se preporuča talk puder da smanji ljepljivost. Čuvajte lateks na tamnom, hladnom i suhom mjestu. Najbolje u neprozirnoj vreći te u ormaru - nakon duljeg vremena čak i slabo svjetlo može uzrokovati izbjeljivanje lateksa. Ne stavljajte ništa teško na lateks - nakon duljeg vremena ostaju tragovi savijanja na naborima.

Opći naputci kod rukovanja lateksom:
- za pojačavanje sjaja lateksa koristite samo čisto silikonsko ulje ( može se naći pod imenom „sjajilo za lateks i lubrikant“ u našoj e-trgovini ). Isto sredstvo koristi se za podmazivanje kondoma, tako da garantiramo neškodljivost za lateks KAO i za vašu kožu. Ne koristite nikakve industrijske sprejeve.
- prirodni lateks osjetljiv je na ultraljubičastu svjetlost ( u početku lateks gubi boju, kasnije i elastičnost ). Stoga trebate čuvati lateks podalje od direktnog sunčevog svjetla.
- masti (također i ulja, osim silikonskog ulja ) štete strukturi lateksa i ubrzano mu skraćuju životni vijek. Stoga čuvajte lateks podalje od njih.
- ako trebat oprati lateks, koristite sapun i vodu. Također je sigurno koristiti i alkohol za uklanjanja mrlja. Ne koristite ništa drugo za čišćenje - mnoga sredstva za čišćenje uzrokuju gubitak sjaja ili oslabljuju lateks.
- držite lateks podalje od metala koji sadrže bakar ( na primjer mjed ). Bakar uzrokuje promjenu boje lateksa ( iako bez učinka na čvrstoću lateksa, ali svakako nije ugodno imati tamne mrlje od bakra na odijelu )
- izbjegavajte oštre predmete u blizini lateksa. U normalnim okolnostima lateks je vrlo rastezljiv i čvrst. Ali ako se ošteti, nastavit će se trgati na mjestu oštećenja.
- izbjegavajte izvore topline - toplina uzrokuje ubrzano starenje lateksa, tako da izgubi elastičnosti. Ne glačajte lateks. Ne perite ga u perilici niti sušite u sušilu za rublje.

Želimo vam mnogo ugodnih trenutaka s lateksom
Vaš Eurocatsuits.com
Ne zaboravite dodati: talk puder ( olakšava odijevanje ) - i sjajilo za lateks ( pojačava prirodni sjaj lateksa )
Talk puder
299 CZK
Sjajilo za lateks & lubrikant
440 CZK
Water-based latex lubricant , 600ml
449 CZK

© Eurocatsuits.com 2006-2024
Made in EU ( Czechia ) . Sold exclusively on Eurocatsuits.com .
All images and videos used on this website are our own and we do not permit their use for commercial purposes anywhere else . If you see any item being offered with same image as ours - its pirated image and the item is fake. We dont sell on Ebay nor Aliexpress ... nor do we buy from there . There is fake vendor on Aliexpress , pretending to be Eurocatsuits - beware .