Hvordan å lime lateks og glidelåser
SIKKERHET FØRST: Når du arbeider med rengjører eller lim, bruk alltid hansker som er motstandsdyktig mot løsningsmidler og vernebriller eller skjerm. Arbeid kun i områder med tilstrekkelig ventilasjon eller bruk friskluftsmaske med filter mot organisk damp. Hvis limet eller rengjøreren kommer i kontakt med huden, vask omhyggelig med såpe og vann.

Hva du trenger:

- lateks stoff
- tykt lateks stoff for å lage striper til å forsterke kanten
- vulkaniserings lim og en smal kost
- glidelås lim, hvis du også ønsker å montere glidelås på lateksen
- roterende kutter
- lateks rengjører
...alkohol, toalett papir, nål og tråd, saks, glidelås med så mange glidere du trenger, cellulose lim
Først må du kutte de bitene av lateks som du ønsker å lime sammen. Best resultat oppnåesmmed roterende kutter, men saks kan også bli brukt.
P.g.a. at lateks vil krølle seg når du tilfører vulkaniserende lim, så må du midlertidig forsterke kanten av lateksen. Til dette bruker du tykke striper lateks (0.8mm eller 1.2mm /0.0316inch eller 0.0474inch tykkelse) og 1 - 1.5cm / 0.4 - 0.6 inch brede.
I vårt eksempel, så holder det med to striper. Hvor mange du trenger avhenger av hvor mange kanter du vil forsterke. Stripene kan brukes om igjen.
Rengjør stripene med rengjøringsmiddelet. Ikke glem å bruke hansker og sørge for tilstrekkelig ventilasjon. Når lateksen kommer i kontakt med løsningsmidler, så vil den krølle seg. Dette er et vanlig fenomen men det er ingenting å være redd for - lateksen vil gå tilbake til sin opprinnelige form etter noen få minutter.
Etter at stripene har tørket, ha på vulkaniserende lim på den rene siden. De vil krølle seg igjen men som før , så vil de forsvinne etter ca 15 min.
Stripene som du har forberedt i forrige steg vil midlertidig sitte fast på utsiden av sømmen, så du må rengjøre dette området med alkohol og toalettpapir. Dette vil gjøre at stripene vil feste til lateksen. Hvorfor toalettpapir? Det er bedre til rengjøring enn en klut siden det ikke legger igjen lo/trevler.
Etter ca 15-20 min er stripene klar til å festes på kanten av lateksen
Fest de helt på kanten av lateksen. I denne fasen er det viktig å ikke presse stripene for hardt, da det vil resultere i fordypninger i sømmen. Bare legg stripene forsiktig på plass
Press så stripene til lateksen med håndflaten.
Nå presser du stripene med tommelen. Dette vil forhindre fordypninger i sømmen.
Stripene er nå festet til lateksen. Repeter dette for begge stykkene.
Når begge delene er forsterket i kantene, vi kan begynne regjøringen av kantene ( hvor sømmen skal være ) med lateks rengjører. Igjen, bruk toalettpapir istedenfor klut. Lateksen må rengjøres grundig. Sømmen vil være ca 0.5cm/0.2inch bred, så område som du må regjøre bør være litt bredere. Takket være den forsterkede stripen på baksiden av lateksen, så vil den ikke krølle seg mens du rengjør.
Etter at det har tørket (ca 20 min) kan vi påføre lim på begge stykker.
Etter at limet har tørket (10-15min), kan vi montere stykkene sammen - igjen, ikke press hardt, bare sett dem forsiktig på plass.
Press så sømmen med håndflaten.
Press så bestemt med tommelen.
Nå kan du fjerne stripene. De burde komme av ganske lett. Nå er sømmene ferdig. La de herde i minst 24 timer før de blir belastet. I løpet av denne tiden vil de vulkanisere og skape et sterkt bånd til lateksen.
Hvis du ønsker glidelås på ditt nye lateks antrekk, så kan du begynne med det nå. Først, avrund kantene på glidelåsen.
Det ser absolutt bedre ut enn med kanter!
For å forhindre at låsen glir inn i lateksen, så må du montere en stopp på enden av glidelåsen. Det er veldig enkelt, bare sy et par runder med tråd ca 2cm/0.8inch fra enden.
Slik skal det se ut. Tråden bør være av samme farge som glidelåsen.
Fordi stoffet i glidelåsen er veldig porøs, vil den ikke feste til lateks. Så før du limer glidelåsen til lateksen må du først impregnere stoffet med "Glidelås limet". På denne måten fyller du stoffet slik at det kan limes til lateks. Glidelås limet du bruker bør ha samme farge som glidelåsen (i vårt tilfelle, svart). Du trenger ikke bekymre deg over at limet ser grått ut til å begynne med - det blir svart når det tørker.
For å hjelpe limet å trekke inn i alle porene, press forsiktig på stoffet med fingrene.
Også stoppen på enden av glidelåsen må impregneres med glidelås lim. Det vil tørke i løpet av ca 1 time, avhengig av temperaturen.
Dette er hvordan glidelåsen ser ut etter at vi har tatt glidelås lim på den. Du kan legge merke til at den har fått et gummi-lignende utseende og har allerede blitt svart.
Nå kan du ha på den vulkaniserende limen på glidelåsen.
Uansett lateks som du vil feste til glidelås skal behandles på samme måte som om du skulle ha limt den til et annet stykke lateks - det bør forsterkes med en tykk stripe på kanten på en side og renset med lateks renser på den andre siden.
Påfør nå vulkaniserende lim også på lateks stoffet.

Etter at det har tørket (10 - 15 min) kan du begynne å montere glidelåsen og lateksen sammen.

Fordi glidelåsen ikke strekker seg, kan du presse lateksen med tommelen med en gang.

Fjern stripene. Hvis noen av endene på glidelåsen er åpen (slik som i halsen), ta noen små dråper med cellulose lim på minst 3-4 tenner av hver side på glidelåsen for å forhindre at glideren går ut av glidelåsen. Ferdig! Da er det bare å nyte… :)Ikke glem å bestille: talkum ( gjør det lettere å kle på ) - og lateks polish ( forsterker den naturlige glansen til lateks )
Talkum pulver
8.48 USD
Lateks polish & lim
16.54 USD
Water-based latex lubricant , 600ml
18.91 USD

© Eurocatsuits.com 2006-2019
Made in EU . Sold exclusively on Eurocatsuits.com